Jump to content
SpesoftPinballXConvert-It
Sign in to follow this  
jyturbo

[RESOLVED] Daphne

Recommended Posts

I have tried to find an answer for this on my own but no luck so I would really appreciate some expert help. I am trying to setup Daphne in Gameex and am starting with Dragon's Lair. Runs fine in Daphne Loader but when I run in Gameex an error window pops up and saya: "Unknown Argument: 600". I have adjusted setting several times but cannot pinpoint this problem. i may have accidentally changed Daphne options (not game 1 options) so maybe that needs to be reset to default but when i click the defalut button in Gameex Wizard, nothing changes. I have attached my Daphne Log and my GameEx config. If someone could please tell me what to put in my setup wizard I'm sure i can figure other games out from there.

Daphne Log:

--DAPHNE version 1.0.10

--Command line is: daphne.exe lair vldp -framefile C:\Emulators\Daphne\Dragon's Lair\lairtxt.txt -ignore_aspect_ratio -blank_searches -min_seek_delay 1000 -seek_frames_per_ms 20 -homedir C:\Emulators\Daphne -fastboot -bank 0 11011001 -bank 1 00100111 -sound_buffer 2048 -fullscreen -x 800 -y 600

--CPU : GenuineIntel 2250 MHz || Mem : 3904 megs

--OS : Windows XP/.NET || Video : Intel® HD Graphics

--OpenGL: Compiled In

--RGB2YUV Function: MMX

--Line Blending Function: MMX

--Audio Mixing Function: MMX

Setting alternate home dir:

C:\Emulators\Daphne

Setting sound buffer size to 2048

Setting screen width to 800

Setting screen height to 600

Set 800x600 at 32 bpp with flags: 80000001

Initializing sound system ...

GI Sound chip initialized at 2000000 Hz

No joysticks detected

Remapping input ...

Loading compressed ROM image dl_f2_u1.bin...8192 bytes read.

Loading compressed ROM image dl_f2_u2.bin...8192 bytes read.

Loading compressed ROM image dl_f2_u3.bin...8192 bytes read.

Loading compressed ROM image dl_f2_u4.bin...8192 bytes read.

Framefile parse succeeded. Video/Audio directory is: C:/Emulators/Daphne/Dragon's Lair/./

YUV overlay is done in software (ie unaccelerated).

Booting ROM ...

Play

LDP : disc is already playing, play command ignored

Play

Display disable received

Search to 323 received - [25] Attract Mode, Sequence 0 Attract Mode

search succeeded d0

Play

Freeing memory used to store audio stream...

Shutting down sound system...

Shutting down video display...

And here is my GameEx Config:

UseDaphne=True

DaphnePath=C:\Emulators\Daphne

DaphneExe=DaphneLoader.exe

DaphneSnap=C:\Emulators\Daphne\images

DaphneOptions=-ignore_aspect_ratio -blank_searches -min_seek_delay 1000 -seek_frames_per_ms 20 -homedir C:\Emulators\Daphne -fastboot -bank 0 11011001 -bank 1 00100111 -sound_buffer 2048 -fullscreen -x 800 -y 600

Enabled_1=True

ROMName_1=lair

GameName_1=Dragon's Lair

GameOptions_1=daphne.exe lair vldp -framefile "C:\Emulators\Daphne\Dragon's Lair\lairtxt.txt" -ignore_aspect_ratio -blank_searches -min_seek_delay 1000 -seek_frames_per_ms 20 -homedir C:\Emulators\Daphne -fastboot -bank 0 11011001 -bank 1 00100111 -sound_buffer 2048 -fullscreen -x 800 -y 600

Enabled_2=True

ROMName_2=sae

GameName_2=Space Ace

GameOptions_2=C:\Emulators\Daphne\torrents\Space Ace HD

Enabled_3=False

ROMName_3=astron

GameName_3=Astron Belt

GameOptions_3=-framefile g:\daphne\mpeg\abelt_framefile.txt

Enabled_4=False

ROMName_4=cliff

GameName_4=Cliff Hanger

GameOptions_4=-framefile g:\daphne\mpeg\cliff_framefile.txt

Enabled_5=False

ROMName_5=cobraab

GameName_5=Cobra Command

GameOptions_5=-framefile g:\daphne\mpeg\cc_framefile.txt

Enabled_6=False

ROMName_6=cobraab

GameName_6=Cobra Command

GameOptions_6=-framefile h:\daphne\mpeg\cc_framefile.txt

Enabled_7=False

ROMName_7=cobraab

GameName_7=Cobra Command

GameOptions_7=-framefile h:\daphne\mpeg\cc_framefile.txt

Enabled_8=False

ROMName_8=cobraab

GameName_8=Cobra Command

GameOptions_8=-framefile h:\daphne\mpeg\cc_framefile.txt

Enabled_9=False

ROMName_9=cobraab

GameName_9=Cobra Command

GameOptions_9=-framefile h:\daphne\mpeg\cc_framefile.txt

Enabled_10=False

ROMName_10=cobraab

GameName_10=Cobra Command

GameOptions_10=-framefile h:\daphne\mpeg\cc_framefile.txt

Enabled_11=False

ROMName_11=cobraab

GameName_11=Cobra Command

GameOptions_11=-framefile h:\daphne\mpeg\cc_framefile.txt

Enabled_12=False

ROMName_12=cobraab

GameName_12=Cobra Command

GameOptions_12=-framefile h:\daphne\mpeg\cc_framefile.txt

GameName_23=

Enabled_13=False

ROMName_13=

GameName_13=

GameOptions_13=

Enabled_14=False

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using the same exact command line in GameEx that's generated by Daphne Loader?

  • Run Daphne Loader
  • Select Game
  • Click on Configure Button
  • Click on Advanced tab
  • Enable Display command line
  • Click Apply button and then OK button
  • Start game

Now when you start a command-line will show in the window and you can copy that information into GameEx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using the same exact command line in GameEx that's generated by Daphne Loader?

  • Run Daphne Loader
  • Select Game
  • Click on Configure Button
  • Click on Advanced tab
  • Enable Display command line
  • Click Apply button and then OK button
  • Start game

Now when you start a command-line will show in the window and you can copy that information into GameEx.

I had tried that already but it did not work. i will try again though. just to be clear, do I copy that info to Daphne options or Game 1 options? In my above config my Daphne Log exactly matches what is in the GameEx config for Game 1 options. I am totally guessing here but my problem may be in my Daphne options???

Share this post


Link to post
Share on other sites

You copy the command line to where you have that game setup.for instance if dragon lair is game 1,then in game 1 options you out that CL

here is a pic of what i am saying ;)

post-7188-0-10681700-1308005185_thumb.pn

Share this post


Link to post
Share on other sites

You copy the command line to where you have that game setup.for instance if dragon lair is game 1,then in game 1 options you out that CL

here is a pic of what i am saying ;)

Nope. Still the same Fatal Error window pops up saying Unknown Argument: 600. Copied and pasted like previous members said but it still will not work within GameEx. In Daphne Loader, it runs great. Just not GameEx. I completely deleted everything from the Daphne Options command line within Gameex setup. Now this line is blank. does this matter? Please help! This is driving me nuts!!

Updated GameEx Config: And the Game1options were cut and pasted directly from command line option in daphne loader

Daphne]

UseDaphne=True

DaphnePath=C:\Emulators\Daphne

DaphneExe=DaphneLoader.exe

DaphneSNAP=C:\Emulators\Daphne\images

DaphneOptions=

Enabled_1=True

ROMName_1=lair

GameName_1=Dragon's Lair

GameOptions_1=daphne.exe lair vldp -framefile "C:\Emulators\Daphne\Dragon's Lair\lairtxt.txt" -ignore_aspect_ratio -blank_searches -min_seek_delay 1000 -seek_frames_per_ms 20 -homedir C:\Emulators\Daphne -fastboot -bank 0 11011001 -bank 1 00100111 -sound_buffer 2048 -fullscreen -x 800 -y 600

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope. Still the same Fatal Error window pops up saying Unknown Argument: 600. Copied and pasted like previous members said but it still will not work within GameEx. In Daphne Loader, it runs great. Just not GameEx. I completely deleted everything from the Daphne Options command line within Gameex setup. Now this line is blank. does this matter? Please help! This is driving me nuts!!

Updated GameEx Config: And the Game1options were cut and pasted directly from command line option in daphne loader

Daphne]

UseDaphne=True

DaphnePath=C:\Emulators\Daphne

DaphneExe=DaphneLoader.exe

DaphneSNAP=C:\Emulators\Daphne\images

DaphneOptions=

Enabled_1=True

ROMName_1=lair

GameName_1=Dragon's Lair

GameOptions_1=daphne.exe lair vldp -framefile "C:\Emulators\Daphne\Dragon's Lair\lairtxt.txt" -ignore_aspect_ratio -blank_searches -min_seek_delay 1000 -seek_frames_per_ms 20 -homedir C:\Emulators\Daphne -fastboot -bank 0 11011001 -bank 1 00100111 -sound_buffer 2048 -fullscreen -x 800 -y 600

Strip out daphne.exe lair from the GameOptions. Should be:

vldp -framefile "C:\Emulators\Daphne\Dragon's Lair\lairtxt.txt" -ignore_aspect_ratio -blank_searches -min_seek_delay 1000 -seek_frames_per_ms 20 -homedir C:\Emulators\Daphne -fastboot -bank 0 11011001 -bank 1 00100111 -sound_buffer 2048 -fullscreen -x 800 -y 600

The daphne exe is declared in Daphne EXE setting and lair is declared in the ROM setting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

are your m2v,ogg and text framefiles all in the same folder? daphne is kind of picky with stuff like that

Share this post


Link to post
Share on other sites

UGGGHHHHHH!!!! :angry: Still getting that same stupid Unknown Argument error. Removed the Daphne.exe lair like Frequency said but no luck yet. And yes my M2v and ogg files are in same folder as framefile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

UGGGHHHHHH!!!! :angry: Still getting that same stupid Unknown Argument error. Removed the Daphne.exe lair like Frequency said but no luck yet. And yes my M2v and ogg files are in same folder as framefile.

Can meet me in Chat for real-time support if interested. Link can be found on top of the forums. If not then please post the contents of your daphne_log.txt file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem was that user was using DaphneLoader.exe as the exe instead of Dapne.exe. I didn't catch until now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem was that user was using DaphneLoader.exe as the exe instead of Dapne.exe. I didn't catch until now.

D'oh! that will do it everytime wink.gif

Edited by Draco1962
This thread is marked as Resolved and is now closed. If the problem re-occurs, please start a new thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...