Jump to content
SpesoftPinballXConvert-It
Sign in to follow this  
BrandonLaw

FX3 Monster Bash lag

Recommended Posts

I have a 1070ti w/Ryzen 5 1700 6 core.  I have smaa on for VPX and crank the graphics everywhere...no lag...60+ fps.  Monster bash multiball crushes the frames.  Seems to have been on the only game during multi-ball I can get to do this.   I'm not more than an iteration behind my graphics drivers, but that's what I'll try next.  I even tried killing Dmdext as that was just revamped.  Not the culprit.  Anyone else notice this table being an FPS crusher?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its not your system, many people having same results. Monster bash is just more demanding than other tables. Nothing you can do about it except perhaps lowering gfx settings. I have no problems with the table on full hd but i also don't play with full gfx settings on. Not sure if zen is going to adress the issue but forums discord and facebook people saw similar things.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I noticed the same on my Nvidia card, but updating the video driver fixed it for me.

Its running now very smooth on 4k and 8xaa again

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great!  I will get right on updating drivers.  I also run 4k, and was just going to deal with slowdown on MB....can't ever go back after 4k! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mike_da_Spike  Not to the extent of 60fps.  It did smooth out the loss of frames, but still very noticeable during MB.  I assume Zen will work it out over time.  Probably just a leaky primitive set or something.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Too bad mate.

Think your 1070ti is faster or same as my 2070. Mine working like a charm .. patience for MB to be fixed for you, or lower re to qhd (that was my first workarround within fx3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

maybe lowering antialiasing level could have an impact but not sure. I would not try immediatly lowering resolution but first the other settings

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me the lowering of AA didn't work, but changing resolution lower, was better for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Mike_da_Spike said:

For me the lowering of AA didn't work, but changing resolution lower, was better for me.

ah did not know that. But not sure many people will lower their resolutions for just one table that has performance issues. Best bet would be if zen tried to fix it but i don't see it happening soon. I do think they are aware as numerous people mentioned it on the pfx3 discord and i saw some posts on steam discutions as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I turned off AA, and seems to have sorted it for now.  Running 4k, there really isn't anything terribly noticeable.  Also, I did notice turning the shadows to low with 2xAA was working, but I'd rather have better shadows, so I turned off AA.  This will have to do for now!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...