Jump to content
SpesoftPinballXConvert-It
Sign in to follow this  
joyrider3774

Loading videos

Recommended Posts

I will try to do it. As I said: I'm not a visual guy ...

But really like what you are doing! Good job

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. With the image and video files of @scutters I was made to add the following video's :

With the next overlay file

Images.zip

I'm busy with a small program that will create the overlays (And eventually only create the missing loading videos), so you always have loading video's for all tables :) 
 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, joyrider3774 said:

@Mike_da_Spike i like it, it seems i will have to redo my loading video's once more and perhaps switch to your version :)

Credits are for @scutters. I only put the gradient png on top

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was refering to the version with the gradient added, did want to start this tedious work :) although have not decided if i would use with or without gradient... Will have to test both

Share this post


Link to post
Share on other sites

i had to add -thread_queue_size 512 after the -r 15 command because i was getting a warning (Thread message queue blocking; consider raising the thread_queue_size option (current value: 8)) about it. Adding that in fixed the warning in ffmpeg.

Also i tried the images but if i use -t of 4 seconds the final part of the animation is not good with it but if i used -t of 5 seconds it played nicely as in mike_da_spike's video.

Am currently redoing the video's first with black gradient. Will do afterwards without black gradient and compare filesize of my +/- 400 videos. The gradient reduced movie filesizes with last animation as i did as well

Edit: 427 video's without gradient 557 mb, with gradient 372 mb. Do note i did not use the slow preset nor the bitrate value but have not tried on my cabinet yet will be for another day

Edit2: BTW i also had stuttering loading video's but i found out it only happens if i leave teamviewer running while running visual pinballx if i close the connection everything goes fine without increasing video bitrate or the slow preset

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, joyrider3774 said:

Also i tried the images but if i use -t of 4 seconds the final part of the animation is not good with it but if i used -t of 5 seconds it played nicely as in mike_da_spike's video.

Strange, 60 frames with r = 15 should be 15 frames a sec so = 4secs, which seemed right for me. For 5secs r=12 would make sense. Maybe the -r parameter needs moving?

I don't have teamviewer so wasn't the issue with my stuttering. The b:v did make a big difference at 2M to file size and stutter reduction, but with a reduction in quality. Bit of a balancing act that might need fine tuning to suit the system it's running on. Will have to try the circle gradient border in conjunction with that at some time as that will likely have an impact too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another overlay in the pinball animation style from LW3. Might work quite well with Mikes version of TAF above mixing up animations between tables/ loads as this one is at top of the playfield.

The sequence is 78frames (39repeated). I used r = 15 and t = 4.5 for this vid.

Frames attached.

LW3.zip

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome mate ! I really like this. :cheers:
You create them all manually ? I don't dare to ask, but are you planning for more ?
I love to have a lot of masks , so I can randomize the video's. 
And don't hurry. My holiday started and plan is to make some physical adjustments to the cab and after that I want to start modifying my arcade cabinet. 

 

EDIT :

Quote

The sequence is 78frames (39repeated). I used r = 15 and t = 4.5 for this vid.

if you have 78 frames in 4.5 seconds, that would  be a framerate of 17.33 (r = 17.33) 
Ideal if you want to have a r=15 you should set the video to t = 5.2
Or am I mistaking ? (but who will see the difference between r=15 and r=17.33 ?)

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, Mike_da_Spike said:

if you have 78 frames in 4.5 seconds, that would  be a framerate of 17.33 (r = 17.33) 
Ideal if you want to have a r=15 you should set the video to t = 5.2
Or am I mistaking ? (but who will see the difference between r=15 and r=17.33 ?)

Yeah, it doesn't seem to make much sense does it!

I can't use 5.2 as my playfield videos are only 5.0, so as the images are loops within a loop (if that makes sense), i think i'm just lucky and landing on an end of a loop. Not done the maths and checked the image sequence to check that - but the result seems to loop fine. Will give it some more thought when i go for final settings which i'll use with the loading video creator tool when that's done :)

Going to try and get a T2 one too (Passcode secured sequence). They're conversions of gifs, TAF was from the one i linked at VPU, the last one a bit messier i had a 128*32 'original' version of that sequence so needed editing, resizing and dots adding and then adding to the gradient overlay etc. It's giving me RSI! :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, scutters said:

 It's giving me RSI! :D

Oh dear ... well ... I hope you recovered before you make a new one :P

Thanks man. Really like those loading images.

Lot of work (for you), but good for the community !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Mike, well here's the last one for a while.. LW3 again but at bottom of screen to match the others, i added a bit to lights at the top to round them off, DMD would have tops cut off. Not sure which way works best to be honest, top or bottom.

Take your pick!

LW3_Sequence_Bottom.zip

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ah ! Another version of the Getaway ;)
Thanks mate.

All the bottom make it more the same. 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's a small program In made to create the loading videos with overlays:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

btw the command line being used for ffmpeg currently for video's also works on pictures. if you have a playfield screenshot it can also create loading video from the picture with the loading animation inside them...

as i don't have playfield video's of bingo gameroom but only playfield pictures (png) i tried it out and it seems to work also :) although i can not seem to prolong video length it's based on framerate and input images of loading overlay

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...