Jump to content
SpesoftPinballXConvert-It
SIATL

New setup - Scrolling going down wildly on menus

Recommended Posts

Hello - 

Revisiting my project (4 sided cabinet) after a hiatus and working on getting GameEx running well before attempting Evolution.  I have had MAME working on the cabinet for the meantime, however.  So during my rounds of configuration, my menus started scrolling down crazy like someone was holding down keys.  Any one have any ideas?   This happened to me in the past and caused me to abandon an earlier version of GameEx.  I have 2 Ipacs.  Obviously the 'last change' sounds like it is the culprit, but I'm not sure what that was.  I did add the retroarch package for Atari 5200 games.

 

Thanks,

Chad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure what it could be but a copy of your gameex.ini and log.txt files attached (no copy & paste please) might give more information so we can ask better questions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using any plugins and are they 32-bit? If so, you will want to download and install the latest version of GameEx over the top to install the 32-bit version by unchecking the 64-bit option.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Little Confused here. You say you have 2 ipacs but your log is showing three gamepads rather than keyboard devices.

What exactly do you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I'm back at it guys.  Sorry, work duty....  Let me answer the questions..

1 - I installed the 32bit version over the top with no changes.

2- I do have 2 ipacs.  I also have 2 xbox One controllers, a trackball, 2 spinners.   I'd be happy to disable anything to help with debugging.  I DO NOT get any funny keystrokes in Windows 10.  I ALSO REMEMBERED I HAVE A PINBALL PLUNGER THAT ACTS AS A GAME PAD.

3 - I did not have any issues until I added an emulator after MAME.   Thoughts?

4 - Draco mentioned plugins.  I am guessing that the LEDBlinky plugin is 32bit only?

 

THANKS ALL.

 

Edited by SIATL
remembered a fact

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you provide updated gameex.ini and log.txt files? Also, what emulator did you add?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I added an Atari 5200 emulator and NES emualtor.  Removed them from GameEx and the problem has dramatically improved.  Also, I have to note that Evolution seems to work quite well for me without this issue...   However as I have a cocktail, I'm still wanting to use GameEx for now.   I am wondering about possible problems from the plunger, and Ultristicks?  I may disconnect for grins...

Any thoughts?

log.txt GameEx.ini

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can also try just setting GameEx to use only one of the gamepad devices. Please try that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any luck?

Im interested to know if it is just an issue when multiple gamepads are connected and in use?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...