Jump to content
SpesoftConvert-It
falkensmaze

Gameex Stopped Working

Recommended Posts

After getting my cab set up for the first time in a while, new install win7 all was good and was pretty much done tweaking when I started getting "gameex stopped working" dialog popping up and it dies It happened just after I started tweaking with attract and ambience settings so I reverted them but still the same problem, if anyone could help it would be much appreciated :( edit I changed out a memory module and same problem, its not impossible this is a PC problem but im praying not

GameEx.ini

log.txt

SetupWizard_en.xml

 

Solution

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please try deleting all the surfaceicons*.bmp files from the media folder.

Thanks.

Tom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There only was one. Deleted it but same problem occurred after two minutes play


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

no but i had a hunch it could be avi snap related as it mostly crashed on select game screen, i'll try this file. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

No joy played Smash TV for cpl minutes but but back on game select screen it died on me again maybe I should disable Video snaps and see what comes? Or maybe reinstall gameex?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, I didn't realise it was crashing in game. Could you therefore please post the log with the issue actually happening?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually I think it was crashing on game exit or on game select either way I took out the video snap path and have just run about a dozen games with out crash I also changed the theme from tron to a default theme and all good although i would like video snaps back at some point, i have to head to work at in 20  min soll see how er go from here, note I did not restart PC after that codecs install ( still haven't) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes i'm pretty sure it is the video snaps now not sure how to resolve have restarted pc but same result, but when I take the path out the system runs fine.

log2.txt

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you provide copies of the offending .avi files? Also, have you tried to replace any with .mp4 format files?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It would seem I have over 5000 Avi Snap video files but i have noticed some are in subfolders although mostly in the main path. Doubt that it is one offending AVI ( if it was it would be hard to single out) but when I scroll down the game list with snaps on thats when it crashes, will try a few things later like changing the folder name etc. I did notice once when I renamed the path in the config to avisnap_old it was still displaying the video snaps even though that folder is fake, it wasn't till I blanked out the path completely did it revert to png snaps! I wonder if they are cached somewhere by gameex??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also i just came to mind I copied the data folder over from an old instal to bring gamelists etc across, i fear this was my undoing, a new install bekons :( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: I uninstalled Gameex but still got the same problem, then I remembered that Uninstall does not remove the data folders, so I did over and removed folders manually and we are up and running better than ever thanks for the help, the codecs will be handy also.  Clearly copying data from old build was the entire problem!!! My bad!!           

 Note i always need to turn bezel off in mame settings and attract mode or games wont launch or screensaver won't load, but that's not a problem just incase anyone else has same problem Thanks Again no doubt i'll be back with something equally daft my fault :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×