Xtro

Ootake 2.86 and ISO loading

Recommended Posts

Xtro    0

Hi, I was using Ootake in a previous version 2.80 I think and have my PC Engine ISOs installed in the install dir of Ootake via the fullinstall method (ripping in CUE+WAV), this worked very well launching from commandline "ootake.exe "Rompath\Rom.cue" but now with the newest versions of Ootake it doesn't load, it just says couldn't load rom.cue and then mainboard init error.

I know I could mount the isos with DT but as it launched them previously, maybe there is a new swith or something to configure to run them again.

Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Adultery    70337

I don't use this emulator, but it's probably this command line:

ootake.exe "[RomPath]\[RomFile]"

If you need additional assistance, please post your GameEx.ini and log file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Xtro    0

Thanks, the cue file support is broken from Ootake version 2.81 I tried from dos commandline and what version 2.80 launches 2.81 and upwards just doesn't. I also tried  using the /CD switch but it keeps telling me the arguments are too long. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Draco1962    2173
54 minutes ago, Adultery said:

I don't use this emulator, but it's probably this command line:

ootake.exe "[RomPath]\[RomFile]"

If you need additional assistance, please post your GameEx.ini and log file.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
RedDog    265

@Xtro Just be aware that GameEx launching process is based on an emulator's ability to launch via a dos command and parameters. Mounting an image is (generally) the easy part. Sadly, if there is no command line functionality for launching Ootake, you may have to do some of the launching manually. You may want to do some posting in forums that are reporting the newest version. Maybe someone can provide some command-line info there.

There does not appear to be much documentation on Ootake and what little that is avaialble is in Japanese, so not much help there; but the author does appear to be updating at a pretty fast pace (3 updates in the last 30 days or so from what I can tell), so if there is no command-line functionality now, perhaps it will be added in the future.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Xtro    0

@RedDog You are right, I didn't find any Ootake forum to ask for this as it seems more japanese speaking and thought more people should use it this way. I am back to version 2.80 that works very well indeed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
RedDog    265

@Xtro Probably the best way to go actually...until it develops further.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now